נראה כי עונת החורף השנה מתארכת מעבר למצופה ולצד ימי גשומים רבים, מזג האוויר ממשיך להיות לעתים קר וסגרירי גם בסוף בחודש פברואר בואכה חודש מרץ, מה שמהווה מגבלה מאתגרת בכל הנוגע לתכנון אירועים ופעילויות גיבוש לצוות העובדים בטווח של יותר מכמה ימי תחזית צפויים.
בעולם הארגונים והחברות נדרש לא אחת פתרון מקורי בעונות המעבר, לפני ואחרי החורף וגם במהלכו, עבור יציאה ליום כיף מתוכנן או פעילות צוותית / מחלקתית ייעודית לטובת גיבוש העובדים וליצירת תקשורת ארגונית פורה המתבססת על יחסים בלתי אמצעיים בין העובדים, ראשי צוותים וגם אל מול גופי ההנהלה השונים. ואנחנו אומרים, אין סיבה אמיתית ממש להמתין עם אירועי החברה, ימי הכיף והגיבוש דווקא לעונת הקיץ החמה וכי גם בימים של מזג אוויר דינמי ומשתנה ניתן למצוא כמה וכמה אטרקציות ופעילויות לבילוי מיוחדות ומהנות. בין האופציות המעניינות, אנחנו ממליצים לבחון במיוחד את האפשרויות הבאות:
1. יום כיף ספורטיבי – יום כיף באווירה ספורטיבית הוא אידיאלי בעונת המעבר כאשר מדובר באפשרות מעולה להזיז ולחמם קצת את הגוף מבלי להזיע יותר מדי. לרוב מדובר ביום פעילות שדורש לוקיישן מתאים אשר משלב חללים פתוחים וסגורים וכן מרחב בילוי. ישנן כיום חברות הפקה שונות העוסקות בבניה של ימי פעילות בקונספט מסוג זה בהתאמה אישית לארגון ולחברה, לכמות המשתתפים ולמטרות המיועדות לשמן היום מתקיים. בין הלוקיישנים המובילים בארץ המארחים בכל ימות השנה ימי כיף / גיבוש לצוות הוא מתחם אצטדיון "סמי עופר" בחיפה השוכן במורד הר הכרמל. במתחם תאי אירוח VIP יוקרתיים, מרחבי פעילות חיצוניים ושירותי הסעדה כשרים בהתאמה אישית מלאה לצורכי הארגון.
2. ביקור במרחצאות חמות – יום של פינוקים בסימן בריאות במרחצאות חמות יהווה פינוק אמיתי בעבור מרבית העובדים, כאשר ניתן יהיה להשתכשך בגייזרים ובמים הלוהטים תחת תרמו מינרליים הממריצים את זרימת הדם בגוף והאוויר הפתוח והקר. בין המקומות הבולטים בישראל לבילוי במרחצאות חמות ישנם מתחמי "חמת גדר" בצפון הארץ, "חמי געש" במרכז וגם "חמי עין גדי" בדרום. כל אחד מאלו הוא אתר מומלץ הכולל מרחצאות חמות טבעיות, בשילוב מתחם פנאי מפנק, שירותי אירוח ברמה גבוהה ומגוון טיפולים אישיים.
3. סדנאות בישול ואפייה – בעידן ריבוי תוכניות הבישול בטלוויזיה והשפים הדיגיטליים ברשתות החברתיות, סדנת בישול או אפיה לצוות עשויה להיות חוויה מעשירה, מגבשת וטעימה. ניתן למצוא כיום מגוון סוגי סדנאות מומלצות כמו קונדיטוריה ו-פטיסרי, עישון בשרים, מטבח הודי /תאילנדי / סיני, סדנת פסטות איטלקית, סדנת בצקים, בישול בירה ועוד. רצוי לבחור בסדנא אשר מתקיימת במקום המספק רמת אירוח גבוהה, מנחה שמעבר ליכולות הבישול והלימוד מספק גם חוויה מהנה ומשעשעת, אלמנט תחרותי, ויכולת לשלב תוכן נוסף ומפגש מסכם.